Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@20:10:11 GMT

برنامه‌ رژیمی لاغری آسان در فصل تابستانه

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۷۸۷۷

آنچه می‌خورید نیاز به هماهنگی با شرایط آب و هوایی و شرایطی که در آن زندگی می‌کنید، چه شغلتان و چه سبک زندگی تان و دیگر مسائل مربوطه دارد.

اخبار اجتماعی-  فصل تابستان واقعاً داغ است و نیاز است که همیشه هیدراته بمانید. آب‌رسانی به بدن برای کاهش وزن بسیار مهم است و تمام عملکرد‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیم کاهش وزن در تابستان
اگر از جمله افرادی هستید که تمایل دارید چند کیلویی از وزنتان را کم کنید، بهترین وقت، تابستان است. چرا که برخی عادات غذایی در این فصل وجود دارند که به این امر کمک می‌کنند؛ اول این که به علت گرما، بدن به طور طبیعی عرق می‌کند. علاوه بر این، در طول تابستان افراد کمتر احساس گرسنگی می‌کنند و گرایش به مصرف غذا‌های چرب و روغنی کم می‌شود. همه‌ی این‌ها به این دلیل است که در تابستان تمایل بدن به مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های سرد بیشتر می‌‍شود. به غیر از موارد گفته شده، نوشیدن بیشتر و بیشتر آب در طول روز‌های تابستان باعث می‌شود که بدنمان به طور خودکار احساس پُری کند و همین امر موجب از بین رفتن گرسنگی‌های مکرر و کاذب شود.

فصل تابستان که می‌آید با خودش میوه و سبزیجات فراوانی می‌آورد که بسیار سالم هستند و می‌توانند به شما در رسیدن به اهداف کاهش وزنتان کمک کنند. 
رژیم غذایی و ورزش هر دو برای کاهش وزن بسیار مهم هستند و از آنجایی که آب و هوای تابستان خیلی گرم است که بیرون بروید و ورزش کنید، پس باید به رژیم غذایی‌تان توجه خاصی داشته باشید.

حالا که صحبت از رژیم غذایی کاهش وزن در فصل تابستان است، باید یک سری توصیه‌ها و باید و نباید‌ها را رعایت کنید.

در رژیم غذایی کاهش وزن تابستانه‌تان چه چیز‌هایی باید قرار دهید؟
فصل تابستان بسیار سخاوتمند است و با خودش سبزیجات و میوه‌های فصلی فوق‌العاده‌ای را می‌آورد. شما می‌توانید از اغلب آن‌هایی که در دسترستان قرار دارند استفاده کنید و به آن‌ها به چشم یک جعبه گنج تغذیه‌ای نگاه کنید. هندوانه، ملون، طالبی و میوه‌هایی از این دست سرشار از آب و فیبر هستند و کالری کمی دارند که از آن‌ها خوراکی‌های فوق‌العاده‌ای برای کاهش وزن و تأمین آب بدن می‌سازند.

برای صبحانه: در فصل تابستان هدف این است که بدنتان را خنک نگه دارید. در صبحانه خود می‌توانید از آب برخی میوه‌ها مانند آب انبه یا آب پرتقال (در صورت نداشتن مشکل گوارشی) استفاده کنید. البته این را هم مدنظر داشته باشید که در طب سنتی ما میوه‌ها و سبزیجات در صبحانه خیلی سفارش نشده‌اند. جو دو سر پخته شده، فرنی و شیربرنج گزینه‌های خوبی برای صبحانه هستند. اگر هم فرصتی برای آماده کردن صبحانه ندارید، مقداری از یک نان تنوری سبک با کمی مربا یا عسل نیز ایده خوبی است.

برای ناهار: برای رژیم کاهش وزن، شما باید یک ناهار بدون روغن برای خودتان انتخاب کنید. غذای تابستانه‌ی معروف خودمان یعنی همان آب دوغ خیار که با توجه به مزاج هر فرد با مصلحات مختلف غنی شده با کمی نان خشک نازک و تنوری یک ایده‌ی بسیار خوب است. یکی دیگر از گزینه‌های مهم در ناهار رژیم غذایی برای کاهش وزن، عدس یا دال عدس است. انواع عدس غنی از پروتئین هستند و از مواد غذایی مورد نیاز برای گیاهخواران در رژیم غذایی کاهش وزن می‌باشند.
شما می‌توانید از میوه‌ها به عنوان میان وعده بعد از وعده‌ی غذایی ناهار، به عنوان عصرانه، استفاده کنید. یکی از گزینه‌های خوب برای عصر‌های تابستان سبزیجات خام مانند خیار است که هم دارای اثرات خنک‌کنندگی روی بدن است و هم بدن را هیدراته نگه داشته و برای کنترل وزن مفید است.
نوشیدن یک آب‌میوه‌ی طبیعی رقیق شده با آب یا شربت‌های کم شیرین سنتی در میان روز نیز بسیار حائز اهمیت است تا بدنتان را در گرما هیدراته نگه دارد.

برای شام: اگر می‌خواهید در این تابستان وزنتان را کم کنید به سبزیجات بهای بیشتری دهید؛ سبزیجاتی مانند فلفل دلمه، کدو، بادمجان، بامیه، لوبیا سبز و. در مناطق مختلف کشورمان سبزیجات تابستانی فوق‌العاده‌ای وجود دارد؛ یکی از در دسترس‌ترین آن‌ها کدوسبز است که برای هیدراته کردن بدن هم فوق‌العاده است. آن را به صورت آب پز با کمی ادویه و لیموی تازه مزه دار کرده و با کمی از یک نان تنوری خوشمزه میل کنید. این غذا که با روغن خیلی کم و یا بدون روغن آماده می‌شود، به شما احساس سبکی می‌دهد و برای وعده‌های شام تابستان یکی از بهترین گزینه‌هاست. به طور کلی تابستان فصل خوبی برای مصرف سالاد‌های مختلف است.

اگر می‌خواهید در این تابستان وزن کم کنید، چه چیز‌هایی را نباید بخورید؟
صبحانه: در طول تابستان، در صورتی که تمام روز در زیر نور خورشید قرار دارید، از خوردن تخم‌مرغ‌ها در وعده‌ی صبحانه اجتناب کنید. آجیل و دانه‌ها هم ممکن است صبحانه‌ی خوبی برای شما نباشد اگر تصمیم دارید از خانه بیرون بروید و در معرض گرمای تابستان قرار بگیرید چرا که این‌ها دمای بدنتان را بالا می‌برند. چای زنجبیلی گرم نیز از مواردی است که بهتر است تابستان‌ها سراغش نروید، زیرا همان‌طور که در زمستان باعث می‌شود دمای بدنتان افزایش پیدا کند و گرمتان شود، در تابستان هم می‌تواند حرارتتان را بالا ببرد و حتی موجب سوزش سر دلتان شود.
یکی از گزینه‌های خوب برای عصر‌های تابستان سبزیجات خام مانند خیار است که هم دارای اثرات خنک‌کنندگی روی بدن است و هم بدن را هیدراته نگه داشته و برای کنترل وزن مفید است.

ناهار: شما باید از غذا‌های چرب و روغنی مخصوصاً در وعده‌ی ناهار اجتناب کنید؛ زیرا باعث می‌شوند شما احساس کسلی و خواب‌آلودگی کنید. اگرچه هیچ قاعده و قانون سختی برای چیز‌هایی که نباید بخورید وجود ندارد، اما باید از هله‌هوله‌ها و غذا‌های فوری یا همان فست فود‌ها اجتناب کنید، زیرا این جور غذا‌ها نه تنها تلاش شما برای کاهش وزن را خراب می‌کنند، بلکه ممکن است دمای بدنتان را در این گرما بالاتر هم ببرند.

شام: اگر در رژیم غذایی کاهش وزن هستید، نباید در طول فصل تابستان شب‌ها غذای چرب و روغنی بخورید. همچنین نباید بعد از شام و یا همراه آن چای یا قهوه بنوشید؛ زیرا محتوای کافئین آن‌ها می‌تواند برنامه خواب شما را مختل کند و این خود باعث می‌شود در کاهش وزنتان خیلی موفق نباشید. سبُک نگه داشتن شام، کلید اصلی هضم سالم و کاهش وزن سریع است.

چند نکته برای کاهش وزن راحت‌تر

کربوهیدرات خود را با دقت انتخاب کنید: کربوهیدرات‌های بسیار تصفیه شده یا همان کربوهیدرات سفید فرآوری شده که اساس وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی فراوانی هستند، موجب افزایش ناگهانی قند خون شده و پانکراس را برای تولید انسولین تحریک می‌کنند که هر دوی این اتفاقات باعث تجمع آسان چربی و پس از آن، مقاومت در برابر تخلیه و کاهش چربی می‌شود.
به جای آن‌ها از کربوهیدرات‌های پیچیده مثل جو دو سر، برنج قهوه‌ای باسماتی، نان‌های تهیه شده از دانه‌های کامل استفاده کنید؛ تغییرات کوچکی که تأثیرات بزرگی خواهند داشت.

به رژیم مدیترانه‌ای روی بیاورید: تابستان فصل خوبی برای امتحان رژیم غذایی مدیترانه‌ای است. رژیمی با میوه و سبزیجات فراوان، دانه‌های کامل غلات، روغن زیتون و ماهی. رژیمی که در آن از گوشت قرمز و غذا‌های سرخ شده و چرب و شیرین خبری نیست. حداقل ۶ هفته به آن پایبند باشید و اثرات مفیدش را بر روی وزن و سلامتی‌تان ببینید.

سوپ را پای ثابت سفره‌هایتان کنید: بر اساس تحقیقات دانشگاه ایالتی پن، سوپ یک سرکوب‌کننده‌ی عالی اشتهاست، زیرا دارای ترکیبی از موادی است که گرسنگی را از بین می‌برند. خوردن آن‌ها قبل از غذا به شما کمک می‌کند تا کالری مصرفی‌تان را تا ۲۰ ٪ در مقایسه با زمانی که غذا بدون سوپ سرو می‌شود، کاهش دهید. پیشنهاد می‌کنیم یک روز‌هایی ساندویچ ناهار‌تان را با یک سوپ سبزیجات سبک جایگزین کنید. بدین ترتیب هم کالری دریافتی‌تان کاهش می‌یابد و هم سبزیجات بیشتری دریافت کرده‌اید و این یعنی هیدراته شدن بدن و دریافت مواد مغذی بیشتر.

در انتخاب نوشیدنی‌ها دقت کنید: تابستان بیشتر از دیگر زمان‌ها احساس تشنگی می‌کنیم و این ممکن است باعث شود انتخاب‌های ناسالمی داشته باشیم که هم وزنمان را بالا ببرد و هم آن‌طور که باید و شاید بدنمان هیدراته نشود. در مورد مضرات نوشیدنی‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا و آبمیوه‌های مصنوعی مطالب زیادی خوانده و شنیده‌ایم، اما این را بدانید که حتی آب‌میوه‌ی کاملاً طبیعی هم در مقایسه با خود میوه، قند بیشتر و مواد مغذی و فیبر کمتری دارد. علاوه بر این، مقدار زیادی از خواص تغذیه‌ای میوه‌ها در پوستشان متمرکز می‌شود که در آب‌میوه‌ها از بین می‌رود. اگر می‌خواهید آب سیب بخورید، توصیه‌ی بهتر این است که خود سیب را بخورید و برای رفع تشنگی تان یک لیوان آب بنوشید. یادتان باشد که هیدراته ماندن برای کاهش وزن الزامی است. مصرف قهوه و چای را هم در تابستان کمتر کنید و به جای آن از شربت‌های سنتی کم شیرین، دوغ و گیاهان خنک‌کننده در تابستان استفاده کنید.

هیدراته بمانید: این یک قانون همیشگی برای کاهش وزن کسانی است که می‌خواهند خیلی سریع وزنشان را کم کنند. اما بهترین راه تأمین آب چیست؟ آب، شیر نارگیل، آب و لیمو، نوشیدنی‌های سنتی تابستانی مثل تخم شربتی و خاکشیر از بهترین نوشیدنی‌ها برای آب‌رسانی به بدن هستند. برای تهیه‌ی نوشیدنی‌ها از حداقل مقدار شکر استفاده کنید. هر روز یک بطری آب همراه خود داشته باشید و جرعه‌جرعه از آن بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند.

پروبیوتیک‌های بیشتری بخورید: مصرف پروبیوتیک‌ها در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا سیستم گوارش شما در طول تابستان سالم باشد. گوارش سالم یک عامل مهم برای کاهش وزن سالم است.

در نهایت این که توجه داشته باشید نکات و پیشنهادات ذکر شده در این‌گونه مقالات فقط برای اطلاعات عمومی است و نباید به عنوان توصیه پزشکی حرفه‌ای تفسیر شود. قبل از شروع هرگونه برنامه تناسب اندام یا تغییرات در رژیم غذایی، همیشه با پزشک یا متخصص تغذیه‌ی خود مشورت کنید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سبک زندگی وزن رژیم غذایی تشنگی سبزیجات سبک زندگی کاهش وزن رژیم لاغری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط دانشگاه علوم پزشکی ایران، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها